WordPress.com -työpöytäsovellus Linux Mintille

Latasin osoitteesta https://apps.wordpress.com/desktop/ deb.paketin Linux Mint -koneeni kovalevylle. Virustarkistuksen jälkeen klikkasin pakettia hiiren kakkospainikkeella ja valitsin komennon ”Asenna Gdebi -paketinasentajalla”. Siinä se siten oli toimiva ohjelma WordPress -artikkelien kirjoittamiselle työasemalta. Mitkään käyttöjärjestelmän mukana tulleet offline -editorit eivät ole toimineet minulla ennen tätä. Linux on hieno käyttöjärjestelmä, kunhan siihen saisi vain kaikki vastaavat ohjelmat kuin Windowsiin. Nyt olen yhtä ohjelmaa lähempänä tuota haavetta.

Linux Desktop
Linux.deb paketti toimii mm. Mintissä ja Ubuntussa.

Deb.paketti toimii myös Ubuntussa. Tämä työpöytäsovellus on kirjoitettu myös Mac OS X- ja Windows -käyttöjärjestelmille, ks yläpuolella oleva kuva. Mobileversion iPadille ja Androidille löydät osoitteesta: https://apps.wordpress.com/mobile/

Työpöytäsovellus toiminnassa
Tältä näyttää WordPress.com -työpöytäsovellutus toiminnassa

Työpöytäsovellus näyttää samalta kuin WordPress-sovellus selaimella, ks. yläpuolella oleva kuva. Toivottavasti tästä ohjelmasta on yhtä paljon iloa teille kuin minulle.

Hyviä Gimp -skriptejä Gimp 2.8 -versioon (Linux)

sudo chmod u+x /home/yelling/.gimp-2.8/plug-ins/center_layer.py
sudo chmod u+x /home/yelling/.gimp-2.8/plug-ins/gmic_gimp
sudo chmod u+x /home/yelling/.gimp-2.8/scripts/FU_photo_copyright.scm

http://www.gimphelp.org/script28.html#downloads

Minulla oli hukassa tuo, mitä päätteeseen tulee kirjoittaa. Onneksi löysin vanhan asiakirjani, kun netistä ei moista löytynyt. Kun olet ladannut oheisesta linkistä gimp28 -skriptit, virustarkasta lataus. Sen jälkeen pura zip-pakkaus GDebillä. Asenna haluamasi scripti(t) Gimpin scripts-kansioon. Minulla se on osoitteessa /home/yelling/.gimp -2.8/scripts. Tämän jälkeen aja päätteessä seuraava komento: sudo chmod u+x /home/yelling/.gimp-2.8/scripts/FU_photo_copyright.scm
FU_photo_copyright.scm kohdalle laita kopioimasi skriptin nimi. Tuo FU_photo_copyright -skripti on näppärä, koska siten saat © -symbolin, joka muuten olisi kopioitava tekstiohjelmasta.

Gimp -kuvankäsittelyohjelman voit ladata esimerkiksi osoitteesta: http://www.gimp-suomi.org/ladattavaa.php  Sivusto on suomenkielinen. Linux (Mintiin) voit asentaa Gimpin ohjelmistohallinnasta.

Alla olevan kuvan copyright -teksti on FU_photo_copyright -skriptin ansiota. Huomattavaa on kuitenkin se, ettei tuo © symboli erotu tarpeeksi jokaisen fontin kanssa. Olen tässä käyttänyt Arial Bold -kirjasinta. Olen pystynyt lisäämään varjostuksen copyright-tekstin ympärille, koska lisäsin tekstille oman tason (layer). Ilman tätä lisäystä teksti olisi tullut siihen tasoon, mikä oli valittuna ja erillisefektit koskisivat koko tasoa eikä vain copyright -tekstiä.

The Barn Picture 01 by Yelling Rosa 23.5.2018
Kuva on otettu Röyttäntiellä 23.5.2018

Seuraavaan kuvan lisäsin säikehtettä (Outer Glow) copyright-teksin ympärille. Sain säihkeen värin ladon laudoituksen vaaleasta kohdasta. Se, miten hyvin teksti näkyy riippuu tason prosenteista. Teen aina niin, että skritpin keskusteluikkunassa (dialogue box) laitan näkyvyyden (layer opacity) 100 prosenttiin. Tämän jälkeen tekstin pistävyyttä voi vähentää tasovalikossa. Jos en toimi näin ja teksti näkyy liian himmeänä, minun on käytettävä uudelleen skriptiä ja säädettävä keskusteluikkunassa volyymia.

The Barn by Yelling Rosa
Kuva on otettu Röyttäntiellä 23.5.2018

Tässä käytetty effektit Shadow ja Outer Glow ovat osa Layer Effect -skriptiä, joka tulee luvun alussa mainitun paketin mukana.

Copyright Text Script photograph by Yelling Rosa
Copyright Text -skriptin keskusteluikkuna avattuna Gimpissä

Näkyvyyden liukuvalitsin on alleviivattu keltaisella, ks. kuva yllä. Copyright position alasvetovalikosta voi valita, mihin kohtaan copyright -tekstin haluaa.

Toimiva Voikko -versio LibreOffice 5.4.6.2 (Windows 8.1)

No, vihdoin (31.5.2018) minulla on sitten tämä suomen kielen oikoluku toimivana. Kysymys lienee siitä, että latasin liian vanhan version aikaisemmin tai sitten Poimula on kehittänyt Voikko -lisäosaa niin, että se toimii ainakin vielä versiossa 5.4.6.2, mikä versio LibreOfficesta minulla on Windows 8.1 -koneellani. Latasin lisäosan osoitteesta: https://www.puimula.org/htp/ooo/libreoffice-voikko.html

Voikko -lisäosa
Tämä Voikko lisäosa saattaa toimia myöhemmissäkin LibreOffice -versioissa kuin 5.4.6.2 (x64), mitä kannattanee kokeilla

VINKKI: Siirry selaimen välilehdeltä toiselle (Firefox) näppäinyhdistelmillä CTRL + PageUp (vasemmalle) ja CTRL + PageDn (oikealle). Tämä toimii ainakin Windowsissa (8.1).

Mainokset

Tekijä: Yelling Rosa

I am retired. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.

4 vastausta artikkeliin “WordPress.com -työpöytäsovellus Linux Mintille”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s