MacMinin kimpussa

Olen ollut pettynyt 8 kuukautta sitten ostamaani MacMiniin. Ennen kaikkea sen hitaus oli minulle yllätys. Se jäi nopeudessa jälkeen lähes vastaavalla muistilla ja raudalla varustetulle Windows -koneelle. Mac on ollut varastossa sitten viime keväästä, mutta nyt päätin kokeilla sitä, kun Linux eikä Windows tunnistaneet WIFIä automaattisesti. MacMinin kunniaksi on kerrottava, että se tunnisti liikkuvan laajakaistan automaattisesti. Tämä oli tärkeä ominaisuus, koska en halunnut muuttaa manuaalisesti sen paremmin Windowsin kuin Linuxin asetuksia, sillä saan uuden VDSL -modeemin. Uusi internet -sopimukseni vaatii sellaisen. Manuaaliset asetukset olisivat voineet estää mainittuja käyttöjärjestelmiä tunnistamaan automaattisesti uutta Ethernet -modeemia. Tietysti liikkeessä, kun tein uutta internet-sopimusta, ei muistettu mainita, että se edellyttää uuden modeemin hankintaa. Saan onneksi modeemin ilmaiseksi ja se luvattiin postittaa eilen.

Apple Storessa oli mukavan oloinen stand alone -blogeditori, mutta en voinut sitä ostaa, kun luottokorttini on hakkeroitu ja se on lyöty jäihin, kunnes juttu on selvä. Sain tästä ilmoituksen iPhoneeni tänään, mutta nyt en löydä viestiä enää. Päätin jättää asian huomiselle, koska aloin olla täysin kypsä näihin tietokonemaailman oikkuihin. Vesa-Matti Loirin 20 suosikkia CD on vienyt ajatukseni pois IT -tekniikasta. Ostin Tapio Rautavaaran 20 suosikkia maanantaina (18.9.17) samalla kuin Loirin CD:een. Kassa veloitti minua 10 eurolla.

Loirin levyn kappaleet puhuttelevat suomalaista kansanluonnetta. Levyllä on kansanlauluja ja paljon Oskar Merikannon sävellyksiä, joita lauletaan suomalaisten runoilijoiden runoin. Kuuntele Lapin kesä osoitteessa: https://youtu.be/-aSxSUy34HU

Hyvää loppuviikkoa kaikille!

Mainokset

Tekijä: Yelling Rosa

I am retired. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.

4 vastausta artikkeliin “MacMinin kimpussa”

  1. Hi,
   Thanks for the information. Now the song, Lapin kesä,
   should start properly on YouTube after a couple of commecial seconds. I hope you like the ballad. Take care 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s