Windows 10 suvaitsi asentaa itsensä

Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä Windows 10 asentui vihdoin Kasiversion päälle. Olen yrittänyt käyttöjärjestelmän päivitystä varmasti kymmenen kertaa aikaisemmin, mutta aina se on tyssännyt johonkin. Eilen illalla, kun Windows ehdotti päivitystä Kymppiin, ajattelin: kokeillaanpa vielä kerta. Nyt sitten alkoi tapahtua, vaikka en tehnyt mitään aikaisemmista kerroista poikkeavaa. Latasin taas pyydetyt päivitykset Kahdeksikkoon, minkä jälkeen uuden version lataus alkoi. Koko prosessi, lataus, asennus, asetukset ja päivitykset, kesti peräti 5 tuntia, eikä kone ole kaikilta osin päivittynyt vielä ainakaan viikon. Jokainen ohjelma saattaa vaatia lisätoimenpiteitä, mikä selviää kutakin ohjelmaa ensimmäistä kertaa kymppiversiossa käytettäessä.

Käyttöjärjestelmä avautui suoraan työpöydälle samoin kuin Kahdeksikkossa, koska olen asentanut itselleni ilmaisen Start Up -valikon. Täytyy tutkia, mitä uutta moderniin käyttöliittymään on tullut. En ollut mitenkään ihastunut Kahdeksikon aloitusnäkymän laattoihin (Tiles). Päätän myöhemmin, luovunko nykyisestä Start Up -valikosta, joka on lähes identtinen Windows Seiskan käynnistysvalikon kanssa.

Windows 10 käynnistysvalikko

001 Windows 10 käynnistysvalikko

Tämä on parempi kuin Kahdeksikon valikko, mutta en ole mikään laattapihojen rakastaja. Otsikot ovat selkeimpiä ja ne mahtuvat pienemmälle alueelle sekä ovat nopeammat hakea. Tietysti osaksi on kysymys tottumuksista ja tähän Tile & Title –systeemin varmasti oppii varsinkin, jos ei ole käyttänyt otsikkopohjaista valikkoa.

Windows 10:ssä on uusi Internet –selain, mutta en nyt aivan heti ala sitä kokeilla. Olen mieltynyt Chrome –selaimeen, koska se toimii niin hyvin Google –sovelluksien kanssa. Niitä käytän Android -kannettavassani. Uuden selaimen nimi on Edge. Tämän pitemmittä puheitta alan kerätä kokemuksia uudesta käyttöjärjestelmästä. Jos jotain yllättävää tulee vastaan, kerron siitä täällä blogissani.

PS Voit päivittää Windows 8 ilmaiseksi Kymppiversioon menemällä aloitusnäkymästä työpöydälle ja  klikkaamalla siellä tehtäväpalkissa olevaa ikkunakuvaa ja seuraamalla annettuja ohjeita, ks. kuva alla:

001 Win 10

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Tietotekniikka, Yhteiskunta, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Windows 10 suvaitsi asentaa itsensä

 1. https://worthaus.wordpress.com/ sanoo:

  🙂 Thanks !

 2. Jukka Kemppinen kehui Windows kymppiä. Veljellenäkin se on peittänyt hyvin kannettavassa.

  • Yelling Rosa sanoo:

   Hei,
   Kiitos kommentista.
   Varmaan kehitystä on tapahtunut. Itse en osaa tässä vaiheessa sanoa kuin kahdeksikosta kymppiversioon päivittämisen kanssa minulla oli ongelmia. Julkaisinkin tuon postin siksi, että ei kannata luopua, vaikka kymppiversio ei heti asentuisi.

   Ei asentunut ensimmäisellä kerralla sinunkaan koneellesi, jos muistat. Syytä ei siis ole huoleen vaan sinun kannattaa yrittää uudemman kerran päivittää Windows 7 Windows 10:neen.
   Kaikkea hyvää
   yr

 3. emmä sanoo:

  Minulla on vielä seiska, joka on ollut parempi kuin kasi. Tilaus kymppiin vetämässä. Mielenkiintoista kuulla miten pelittää.

  • Yelling Rosa sanoo:

   Hei,
   Kiitos kommentista.
   Minulla on ollut kymppi käytössä muutaman päivän, eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia. Päivitys kasiversiosta kymppiin takkusi. Kaveriltani päivitys uusimpaan Windowsiin onnistui ensimmäisellä kerralla.
   Hyvää viikonloppua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s