Ilmainen Word Online ja Linux Mint

Monien ihmisten kohdalla Windowsista Linuxiin siirtyminen on kiinni siitä, että Microsoftin Office –toimistopaketti ei toimi Linuxissa. Itselläni on toki vielä Windows –kone, mutta olen siirtynyt käyttämään aina enemmän ja enemmän Linuxia ja nyttemmin myös Android –kannettavaani. Microsoft Wordissa on kieltämättä paras suomen kielen oikolukuohjelma, joka on tärkeä apuohjelma paljon kirjoittavalle. Jos sinulla on Microsoft-tili, voit kirjoittautua palveluun myös Linux –koneelta. Toki pilvessä toimiva ilmainen Word –versio on riisuttu, mutta oikoluku pelaa mukavasti, kuva alla.

002 Microsoft Word Online 004 

Tältä Word näyttää, kun avaan sen Linux Mintillä selaimessa. Kuvan havainnollistamiseksi olen suurentanut näytön vasemman yläkulman etualalle. Niiden Linuxin käyttäjien, jotka haluavat saada lisää Wordin ominaisuuksia, tulee hankkia itselleen Microsoft Office 365 Personal, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa. Itse en ole kokeillut tätä maksullista pilvitoimistopakettia, mutta sitä on mahdollista kokeilla kuukauden ajan ilmaiseksi. Silloin näkee, onko toimivuus riittävä Linuxin kanssa. Moni Linux-mies kertoo Internetissä, ettei ongelmia olisi. Silti mikään ei ole varmaa, kun kyseessä on tietotekniikka. Tässä esitetyt vaihtoehdot eivät kuitenkaan maksa mitään. Linux Mintin voi ladata osoitteesta http://linuxmint-fi.info/.

Pilvitallennuspaikassa kirjoitetun dokumentin voi jakaa kavereilleen sähköpostitse tai laittaa kotisivulleen. Joskus kestää tovin ennen kuin väärinkirjoitetun sanan alle tulee virheestä kertova punainen alleviivaus, mutta tämä ei ole kiinni käyttöjärjestelmästä, vaan tietokoneen tehosta ja Internet –yhteyksistä. Niitä sanoja, joita pilvipalvelun Word ei tunnista voi lisätä sanastoon. Minun kohdallani lisäykset ovat olleet konekohtaisia. Jos sinulla on Microsoft Officen työpöytä versio, voit jatkaa Internetissä tekemiesi asiakirjojen editoimista offline-tilassa. Silloin sinulla pitää olla joko Windows- tai Mac-kone.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Linux, Tietotekniikka, Yhteiskunta, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Ilmainen Word Online ja Linux Mint

 1. jollaholisti sanoo:

  Kannattaisiko luopua noista Microsoftin tekeleistä kun on muitakin tarjolla. Ja vielä ilmaiseksi.

  LibreOffice toimisto-ohjelmalla onnistuu kaikki mitä Microsoftin toimistopaketillakin. Ei tarvitse jäädä roikkumaan rahastussoftaan ja vakoilukäyttöjärjestelmiin.

  #LibreOffice #opensource #linux #ubuntu #elementaryos #Microsoft

  • Yelling Rosa sanoo:

   Hei,
   Kiitos kommentistasi. Minulla on LibreOffice niin Linux- kuin Windows -koneessani. Valitettavasti sen tekstinkäsittelyohjelma ei yllä lähellekään Wordia. Suomen kielen oikolukuohjelma (Voikko) on surkea ja synonyymisanasto suppea. Kielioppiapu on Microsoftin Officen ohjelmissa myös taitavampi. Nämä ovat seikkoja, jotka ovat minulle, kirjoittavalle ihmiselle, tärkeitä. Linux Mint on käyttöjärjestelmänä Windowsia parempi, mutta Linux puolelta puuttuu esimerkiksi kokonaan ohjelma, jolla voisi tehdä HTML5 FlipBookin ilmaiseksi tai vähällä rahalla. Scribus on onneton. Ei sillä kyllä viitse mitään alkaa taittaa.

   Jos osasin ohjelmoida, yrittäisin vääntää jonkunlaisen FlipFlap kirjantaitto-ohjelman Linuxille. Sigil siellä toimii mainiosti niin kuin GIMP.
   Kaikkea hyvää ja menestystä tutkimuksillesi 😉
   yr

   PS Tänään löysin ensimmäistä kertaa viruksia Linuxista. Kaksi kappaletta, jotka onneksi sain pois. Vika oli minun, koska menin asentamaan ohjelman repositoryn ulkopuolelta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s