Loistava latinan kielen jäsentelijä

001 Latin E001

Tämä loistava työkalu löytyy osoitteesta: http://www.u.arizona.edu/~aversa/latin/

Sen avulla voi havainnollistaa oppimaansa. Ainoa varjopuoli jäsentelijässä on se, että sen kanssa on tiedettävä, mikä sijamuoto tai verbin taivutusmuoto on kyseessä. Painikkeiden vasemmassa reunassa on nuoli-ikoni, jota painamalla eri vaihtoehdot tulevat esille. Latinan kielessähän on se ongelma, että saman kirjoitusasun omaava sana voi olla esimerkiksi genetiivi tai datiivi, kuten I deklinaation substantiivit, esimerkkinä latinan kielen maa-sana: terra (nom.), terrae (gen. ja dat.). Toisaalta siinä sitten joutuu miettimään jäsentelyä.

Latinan kielen sanakirjoja löytyy paljon Internetissä, joiden avulla esimerkiksi tämän postin esimerkkilauseet voi kääntää. Yksi sellainen, Latin Word Study Tool, löytyy osoitteesta: http://www.perseus.tufts.edu/hopper/morph?l=amare&la=la Se myös jäsentelee kysytyn sanan.

Latina est gaudium et utilis!

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Kielet, Tietotekniikka, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s