Tapahtui Itä-Uudellamaalla

Minä en kyllä ymmärrä, miksi suomenruotsalaiset saavat osakseen niin usein arvostelua. Heitä ihanampia ihmisiä ei löydykään vai mitä sanotte tästä.

Hyvä ystäväni oli mennyt Hangelbyn tanssilavalle joskus kuusikymmentä luvun lopulla. Paikkakunta sijaitsee Helsingistä itään ja siellä puhuttiin ainakin tuolloin vallan ruotsia, joten ei ollut ihme, jos tanssitettavakseen sai ruotsinkielisen daamin. Kaverini viihtyi söderkullalaisen neidon seurassa niin loistavasti, että hän myöhästyi kaverikyydistä. Oli näet lavan ulkopuolella neidon kanssa seurustelemassa.

Hetken mietittyään tilannetta tyttö sanoi, että he menisivät läheisen maalaistalon perunakellariin. Neidon paras kaveri tiesi kertoa isän ostaneen uusia perunasäkkejä, joita ei ollut edes vielä otettu käyttöön. Niinpä kellariin mentiin ja kankaat leviteltiin huolella nukkuma-alustaksi. Siinä touhun käydessä kuumimmillaan ulkopuolelta kuului raskaat työsaappaan äänet ja ovi repäistiin vihaisesti auki. Ovella seissyt uhkaavannäköinen mies tokaisi hetken mietittyään:

O, förlåt, ni knullar här. Jag tänkte att ni ska stjäla mina potatisar!

Tämän sanottuaan isäntä poistui ja sulki oven rauhallisesti. Välikohtauksen jälkeen pariskunta vietti ihanan yön keskenään ja monta yötä aina näihin päiviin asti.

© Yelling Rosa 2015

Lisää juttujani: http://www.yellingrosa.com/tarinat01.htm

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Kielet, Kirjallisuus, Yhteiskunta, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s