HP Slatebook 14

Hankin maaliskuun 8 päivänä itselleni HP Slatebook-kannettavan, jossa on 14 tuuman näyttö ja Android-käyttöjärjestelmä. Tietysti olen käyttänyt konetta hyvin vähän aikaa, joten yllätyksiä saattaa vielä tulla vastaan. Jos kaikki kuitenkin jatkuu näin, olen hankintaani tyytyväinen. Samalla ihmettelen niitä lukuisia tietokonealan lehtien ja bloggareiden kirjoituksia, joissa jatkuvasti löydetään Android-käyttöjärjestelmästä niin paljon puutteita, kun esimerkiksi iOS-käyttöjärjestelmässä ei ole mitään vikaa. iPad-tabletit käyttävät jälkimmäistä. Minulla on myös iPad, eikä sen käyttö ole ollut täysin ongelmatonta. Huvittavinta on se, että olen lukenut useammasta tietokonelehdestä, suomalaisesta ja/tai ulkolaisesta, kuinka Android-käyttöjärjestelmässä esiintyy nykymistä, kun sillä suoritetaan vierittämistä selaimella. Minulle, kun on näet käynyt niin, että iPad-tablettini on laitteistani ainut, joka on syyllistynyt nykymiseen selaimella rullatessa.

Jotta en itse syyllisty tietotekniikkalahkolaisuuteen, tunnustan Androidissa olevan puutteita. Kirjoittavalle ihmiselle on haitaksi etenkin kaksi ominaisuutta, jotka ovat toteutettu huonosti Android-järjestelmässä. Ensinnäkin ohjelmien sulkeminen saisi tapatuhtua niin kuin muissakin käyttöjärjestelmissä eli että ohjelman yläpalkissa olisi Sulje-painike ja sillä hyvä. Tosin puute löytyy myös iOS-järjestelmästä. Niin Androidissa kuin iOSissa aukiolevat sovelmat pitää vetää sormella näytön ulkopuolelle, jolloin ne menevät kiinni. Tapa on työläs ja vie luvattoman paljon aikaa sekä rasittaa koneen muistia, koska kukaan ei jaksa olla jatkuvasti vetelemässä aukiolevien sovelmien ikoneita näytön ulkopuolelle. Toinen puute, joka ei esiinny Android-tableteissa, mutta ainakin tässä hankimassani Slatebookissa, on se, että joitakin ohjelmia ei saa riittävästi pienennettyä. Pitkän asiakirjan ollessa kyseessä tämä on huutava vääryys. Näytöön pitäisi saada ainakin yksi A4-arkki kerralla, että näkisi yhdellä silmäyksellä, mitä sivulle on kirjoittanut ja onko kappalejako sekä jäsentely asiallisen näköisiä.

Se, mikä minua tässä laitteessa ihastuttaa on se, että se on äänetön. Loistava ominaisuus, kun kirjoitan jotain, mihin on keskityttävä. Näyttö on myös tarpeeksi iso, että voin käyttää GoogleDocsia. Siitä löytyy näet suomen kielen oikoluku, mitä ei ainakaan toistaiseksi löydy sen paremmin Androidista kuin iOSistakaan. Ehdottelevasta oikeinkirjoitusominaisuudesta ei ole silloin juurikaan hyötyä, kun kirjoitetaan aina uusia artikkeleita. Jos taas aina lähettää osapuilleen samanlaisia terkkuja, se on apuna oppiessaan käytössä olevat sanat, eikä ehdota mansikoita silloin kun on puhe maneereista. Tämän laitteen kosketusnäyttö on myös tarpeen, jos halua piirrellä jotain. Näyttö on myös tarpeeksi laadukas, resoluutio 1920 x 1080. Niin, ja koneen hinta on Verkkokauppa.comissa 400 euroa.

Laite sopii paljon kirjoittavalle ja jonkin verran piirtävälle ihmiselle. Monipuolisempia ohjelmia kaipaavalle perinteinen tietokone on oikea valinta. Jos tulet toimeen Android-tabletin kanssa, Slatebook voi olla sopiva sinulle, mutta jokaisen on hyvä pyrkiä kokeilemaan eri vaihtoehtoja livenä. Se, mikä sopii yhdelle, on toiselle täysin sopimaton. Toivoisin tätä varovaisuutta alan julkaisuiltakin, koska isojen taajamien ulkopuolella joutuu usein ostamaan laitteita postitse. Jos iPadia, joka ei toki ole huono laite, ei olisi hehkutettu niin valtavasti joka tietokonelehdessä ja Androidia lyöty lyttyyn, niin en olisi ostanut lainkaan iPadia. Olisin tullut toimeen kahdella pöytäkoneellani ja yhdellä kannettavalla sekä nyt tällä Slatebookilla, jolla kirjoitin.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Tietotekniikka, Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s