WordPress–teeman vaihtaminen

Ennen teeman vaihto-operaatioon ryhtymistä on hyvä tiedostaa se, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Teemasta toiseen siirtymisen pitäisi sujua automaattisesti ja ilman ongelmia, mutta vahingon sattuessa vastuu lankeaa blogin omistajalle. Varman päälle pelatessaan voi avata itselleen toisen WordPress –blogin ja siirtää blogimateriaalinsa sinne tai tallentaa tiedot omalle kovalevylle. Toimenpide onnistuu valitsemalla Ohjausnäkymän vasemmasta paneelista Työkalut –otsikon ja sen jälkeen Vie –komennon. Vie –keskusteluruudussa Export –vaihtoehtoja on kaksi. Ensimmäinen on ilmainen ja toinen on maksullinen. Kun materiaali on sitten turvassa, voi huoletta alkaa etsiä uutta teemaa itselleen.

1) Valitse Ohjausnäkymän vasemmasta paneelista Ulkoasu –otsikko.

001

2) Ulkoasu-otsikon valitsemisen jälkeen valitse Teema –vaihtoehto. Voit etsiä uusia teemoja sen mukaan ovatko ne trendikkäitä, suosittuja tai uusia. Voi kirjoittaa myös Search themes –hakukenttään haluamaasi teemaa kuvaavan sanan kuten runous (poetry), valokuvaus (photography) tai ruoka (food). Parhaan tuloksen saat varmasti käyttämällä englanninkielisiä hakusanoja suomenkielisten sijasta.

002

3) Löydettyäsi itsellesi sopivan teeman klikkaa haluamasi teeman Esikatsele –painiketta. Se tulee esille, kun siirrät hiirenosoittimen teemaruudun oikeaan alakulmaan.

003

4) Klikkauksen jälkeen esikatselutila avautuu. Siellä voit mukauttaa teeman vastaamaan paremmin omia tarpeitasi. Tässä esimerkissä vaihtoehdot ovat esikatselutilan oikeassa reunassa.

004

Itse jouduin valitsemaan Ensisijaiseksi valikokseni itse kokoamani Ylävalikko –vaihtoehdon, koska Flounder –teema kirjoitti oletuksena vähemmän valikkoja kuin mitä minulla oli käytössä. Tässä kohtaa voi kokeilla kaikkia vaihtoehtoja, kunhan ei vain vahingossakaan paina Ota käyttöön –painiketta. Jos olet tyytyväinen teemaasi ja siihen tekemiisi muutoksiin, klikkaa Ota käyttöön –painiketta. Muussa tapauksessa peruuta prosessi.

5) Lisää ohjeita saattaa menemällä WordPress.orgin tukisivuille, osoite: http://fi.forums.wordpress.org/ Ensin kannattaa kuitenkin lukea blogialustasi sisälle kerättyjä tietoja. Ne saa näkyville, kun klikkaa Ohjausnäkymän oikeassa yläkulmassa olevaa Tuki –kielekettä.

005

Toivottavasti tämä pieni havaintoesitys oli sinulle hyödyksi. Ei sitten muuta kuin hommiin.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Kuvataide, Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: WordPress–teeman vaihtaminen

 1. MikeW sanoo:

  Sounds funny maybe, but sometimes I visit Yelling Rosa’s blog just to try to read his language that I think is so uniquely beautiful in its sound and structure.

  • Yelling Rosa sanoo:

   Thank you Mike for your comment.
   I am going to translate one of my songs into English in the near future. If you like to hear the song you will find it at: http://www.yellingrosa.com/musiikki01.htm#soitix It was on Hiljaisia lauluja -recording which I made with my friend Jouni Juola in 1996. He sings the song. The name of the song is ”Yöt etsivät yksin”. Jouni sings all the songs on my jukebox except ”Keskustelu motellissa” which I sing. I have written all the songs.
   Have a nice time.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s