Kotisivuni ovat nyt omalla virtuaalipalvelimella

Latasin Yelling Rosan kotisivut myöhään eilen illalla omalle virtuaalipalvelimelle. Tilanne oli sekä juhlallinen että jännittävä. On aivan eri asia tehdä kaikki alusta alkaen itse ilman mitään valmiita palvelimentarjoajan mallineita tai teemoja. Vaikka kaikki toimi kotikoneellani, en voinut olla varma homman toimivuudesta netissä. Sen näkee aina vasta, kun on siirtänyt kotisivut omalta koneelta palvelimelle FTP-ohjelmalla. Suljin oikein puhelimen, ettei mikään keskeyttäisi operaatiota.

Ensimmäinen kerta meni pieleen, kun valitsin väärän kansion. Minulla on kahdessa paikkaa kiintolevyllä samanniminen kansio. Toiseen olen ajanut kokeita ja toisessa on valmis sivu. Tietysti minun piti epähuomiossa valita kokeita sisältänyt kansio. Ajattelin, että taasko tässä kävi näin ennen kuin huomasin virheeni. Kieli keskellä suuta poistin tiedostot palvelimelta varoen, etten poista mitään ylimääräistä. Toisella kerralla oikeat tiedostot ja kansiot menivät palvelimelle. Ainakin minun koneellani kaikki näyttää toimivan moitteettomasti, mutta sekään ei vielä ole riittävä tae. Huokaisen helpotuksesta vasta, kun olen kokeillut Yelling Rosan kotisivujen toimivuutta osoitteessa www. yellingrosa.com puolueettomalla koneella. Sellainen löytyy kaupungin ainoasta nettikahvilasta. Postinkannon jälkeen suunnistan sinne. Matkaa kahvilaan on joitakin kilometrejä. Käytän polkupyörää, koska Ilmatieteen laitoksen kotisivun mukaan pakkasta ei ole kaupungissani kuin 3 astetta. Aurinko on pilvessä, mutta muuten on loistava pyöräilyilma: ei tuule eikä sada lunta. Parvekkeelta näen, että pyörätiet on aurattu.

Postia odotellessani muuttelen eri puolella nettiä kotisivuni linkkejä, jotka vielä osoittavat Suntuubin palvelimella olevalle sivustolle. Sinänsä vahinkoa ei tapahtuisi, koska materiaali on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta yhden suhde yhteen. Lisäsin musiikkikappaleen aineistooni. Mainittuun kolmanteen soittokappaleeseen ei Suntuubin palvelimella ollut enää tilaa vaan sitä olisi pitänyt ostaa lisää. Se oli yksi syy, miksi halusin oman virtuaalipalvelimen. Nyt minulla ei ole tallennustilarajoitetta. Tietysti siitä joutuu pulittamaan rahaa, mutta eipä tarvitse koko ajan miettiä, voinko laittaa tuon ja tuon jutun nettiin. Sellainen on hyvin rajoittavaa. Tulevaisuudessa voinkin upottaa sivustolleni vaikka videoita ja tietysti enemmän musiikkia puhumattakaan tekstistä ja kuvista.

Silti en ota asiasta mitään paineita. Pääasiahan on se, että sivustolle tulisi uusia runoja ja tarinoita. Se puoli on jäänyt kaiken muun varjoon viime kuukausina. Toteutukseen on ollut pakko pureutua, että homman on saanut pelaamaan, mutta nyt minun on jätettävä tekninen puoli toissijaiseksi ja keskittyvä kirjoittamiseen. Sivujen teknisillä ratkaisuilla ei ole kiirettä, sillä tulen toimeen näilläkin eväillä. Vieraskirja olisi tietysti mukava asia, mutta sellaista ei taida sivuilleni tulla ainakaan vähään aikaan. Sen ylläpito nimittäin edellyttää tietokantojen käyttöä. Niiden kanssa olen täydellinen uuno. En osaa PHP-koodia enkä SQL-kieltä, joiden hallitseminen on edellytys tietokantojen kanssa.

Tilanne voinee olla vuoden tai kahden kuluttua toinen, mutta en lupaa mitään muuta kuin sen, että yritän rauhoittua runolle ja tarinalle. Niiden tuottaminen on luovaa työtä. En osaa olla niiden kanssa akateeminen. Ne tulevat jos ovat tullakseen. Tulen edelleen käyttämään sivustoni kanssa rinnan erillistä WordPress. comin blogia. WordPress-lisäosan voisi liittää omille sivuilleen, mutta se on kaksipiippuinen juttu. Pelko kotisivun muuttumisesta pelkäksi WordPress-alustaksi on aiheellinen. Valmis teema ja tekniset ratkaisut aiheuttaisivat sen, että persoonallinen rakenne kotisivustolla voisi jäädä WP:een sinänsä hyvien valmisratkaisujen varjoon. Nämä ratkaisut olisivat aivan paikallaan, jos sivuillani ei olisi niin paljon kuvallista ja musiikillista aineistoa eli se keskittyisi vain sanoihin. WordPressin arkistointimenetelmäthän ovat loistavat ja niiden avulla löytää vuosienkin takaa jonkin kirjoituksen helposti, kunhan vain tietää aiheen ja kategorian.

Nyt sivullani on vaatimaton Muistikirja, jonne keräilen tämän hetken ja lähitulevaisuuden uutisia. Järjestyksen ja hakemisen helpottamiseksi en voi kerätä sinne ajallisesti kovin laajaa spektriä vaan pitkäntähtäimen tiedon vierailijat saavat edelleen hakea WordPress-artikkeleistani. Niitä löytyy tästä lukemastasi Yelling Rosan blogista kuin myös englannin kielellä Yelling Rosa’s Weblog’sta. Sitten minulla on ainakin vielä toistaiseksi blogi Googlen Bloggerissa. Sen pitämiselle minulla ei olisi mitään syystä, mutta se on nyt vain jäänyt sinne. Ehkä poistan sen niin kuin kotisivumateriaalin Suntuubin palvelimelta. Jälkimmäisen päivittäminen loppuu tämän kuukauden loppuun mennessä. Sen jälkeen pidän siellä vielä vähän aikaa ilmoitusta uudesta kotisivujen osoitteesta. Poistan sen kuitenkin Googlen hakulistasta jo varmasti kuluvalla viikolla.

Hommia siis piisaa, mutta eiköhän tämä nyt selkene minun osalta, kun minulla ei ole materiaalia kuin yhdellä kotisivulla ja mahdollisesti vain WordPressissä. Olisin iloinen kommenteista uuden kotisivuni ulkonäöstä. Niitä voi jättää minulle Yelling Rosan blogin kautta tai suoraan yellingrosa@hotmail.com sähköpostiosoitteeseen. Toistaiseksi minulla ei ole Yelling Rosan kotisivuilla palautelomaketta. Sekin edellyttää niiden tietokantojen käyttöä, joten sellainen ilmestynee sinne aikaisintaan vuoden lopulla, mutta uskon näillä pärjättävän. Toivottavasti olet samaa mieltä.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s