Windows Live Writer–blogieditori

Olen pari päivää hakenut vaihtoehtoa Windows Live Writerille, koska kaverini vanhassa koneessa, jossa on Windows XP-käyttöjärjestelmä, Windows Live Writer on hiukan takkuillut. Jos ongelma ei poistu Service Pack 3-asennuksen myötä, hänen on julkaistava WordPress-bloginsa menemällä WordPress-palvelimelle tai käyttämällä ScribeFire-editoria, jonka saa asennettua yleisimpiin selaimiin lisäosana. Molemmissa vaihtoehdoissa on se huono puoli, että taulukoiden luonti on mahdollista vain HTML-koodia käyttäen. Lisäksi, ainakin Firefoxiin asennetussa ScribeFire-editorissa, HTML-koodin lisämuokkaaminen on hankalaa. Windows Live Writerissa taulukon lisääminen on mahdollista graafisesti.

Etsin ilmaista ja helppokäyttöistä WYSIWYG-editoria Internetistä. Löysinkin sieltä pienen ja kätevän Kompozer-editorin, jota käyttää aivan mielikseen. Taulukoiden luonti onnistuu siinä graafisesti. Siihen on kuitenkin asennettava suomen kielen kielipaketti netistä. Se oli sangen työlästä, joten en suosittele sen asennusta vähän kokemusta omaaville tietokoneen käyttäjille. Aloinkin etsiä helpompaa ratkaisua. Päädyin kokeilemaan koneellani olevaa OpenOffice-toimistopaketin Writer-tekstinkäsittelyohjelmaa. Writeriinkin on asennettava Voikko-niminen oikolukupaketti, joka löytyy osoitteesta http://voikko.sourceforge.net/ Samaisesta osoitteesta löytyy asennusohjeet. Asennus on kuitenkin huomattavasti helpompaa ja ohjeet yksiselitteisempiä kuin Kompozerin kohdalla.

Artikkelin kirjoittaminen OpenOfficen Writerissa on miellyttävää. Kun vielä taulukon luominen käy graafisesti, päätin esittää OpenOfficen Writeria kaverini blogieditoriksi. Voikko on hyvä oikolukuohjelma ja Writer tekee WordPressin ymmärtämämää HTML-koodia. Näin koko artikkelin voi kirjoittaa omalla koneella ja kopioida sitten HTML-koodin, jonka liittää WordPressin blogieditoriin HTML-tilassa. Ainoa muistamisen arvoinen asia on, että vain ne muutokset toimivat, jotka on tehty body-tagien välissä. Näin koodikin on kopioitava mainittujen tagien välistä. Tämä johtunee siitä, että WordPress-teemat eivät olisi yhtenäisiä, jos ja kun body-tagien sisälle sallittaisiin muutoksia.  OpenOffice-toimistopaketin voi ladata itselleen osoitteesta http://fi.openoffice.org/lataa.html Ohjelma on ilmainen.

Tietysti ratkaisu on vaihetta työläämpi kuin Windows Live Writerin käyttö, koska WordPress-palveluun on mentävä  kirjoittamalla selaimeen osoiteriville oma blogiosoitteensa ja sen jälkeen käyttäjätunnus sekä salasana. Windows Live Writerissa julkaiseminen käy nappia painamalla. Silti ainakin itse kirjoitan käyttäjätunnukseni ja salasanani joka kerta erikseen blogiartikkelin julkaisemisen yhteydessä, koska näin niitä on vaikeampi jäljittää etäkoneilla.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s