Se tietää rahanmenoa

Aamulla popsiessani mysliä kulmahammas poikkesi tyvestä. Kävi vain hirveä vihlaisu ja sen jälkeen hengitysilmakin oli liikaa. Onneksi nyt kipu on hiukan hellittänyt. Minua lohduttaa myös tieto, että huomenna ongelmaan on odotettavissa jonkinlainen ratkaisu, kun hammaslääkäri katsoo vahinkoa. Olisin päässyt jo tänään vastaanotolle, mutta halusin oman lääkärin luo. Onhan hän sentään tehnyt minulle viime vuonna osaproteesin ja tietää tapaukseni taustat. Hän ei varmasti mielellään vedä hammasta pois, mutta se lienee ainoa mahdollisuus. Katsotaan.

Särkyä enemmän minuun koskee tieto siitä, että rahanmenoa on tiedossa. Sitä ei juuri nyt olisi yhtään yli omien päivittäisten tarpeiden. Selviytyminen huolestuttaa. Onneksi blogin ja kotisivun päivittämisestä ei tule lisälaskua. Ne ovatkin ilonaiheita harmaassa syksyssä.  Olen lokakuun 25 päivän merkinnän jälkeen tutkinut kauppapaikkaratkaisuja, jos joskus saisin vielä kirjan painatetuksi tai julkaisisin sen sähköisessä muodossa kaupattavaksi kotisivullani. Sitä varten pitäisi olla tili, johon mahdolliset ostajat suorittaisivat maksun kirjasta. Kysymys on kaikin puolin avoin, sillä en tiedä, saanko aikaiseksi uusia tekstejä, mutta kaiken varalta.

Kaiken varalta olen myös ostanut ulkoisen kovalevyn, jonne olen tallentanut dokumenttini, kuvani ja musiikkini. Lisäksi tekstit ovat tallennettuna netissä. Osa niistä Dropbox-palvelussa ja osa Windowsin Skydrivella. Dropbox synkronoi koko ajan dataa, joten tekstini ovat jatkuvasti samassa pisteessä molemmilla koneillani. Skydriveen on hankalampi saada dataa, mutta kun sen kerran sinne saa, asia on kunnossa. Ensimmäisessä on ilmaista tilaa 2 gigatavua ja toisessa 25.

Olen miettinyt Serif PagePlus X4 –julkaisuohjelman päivittämistä viitosversioon, mutta ainakin nyt se on resurssieni ulottamattomissa. Sen avulla mahdollisen kolmannen runokirjan taitto pdf-muotoon onnistuisi paremmin kuin vanhan version kanssa. Vitosversioon on tullut lisää ominaisuuksia, joiden vuoksi pdf-tiedostoa voi käsitellä kuin tavallista julkaisutiedostoa. Näin sitä ei tarvitsisi ensin taittaa PagePlussan ppp-tiedostomuodossa ja sitten kääntää pdf-tiedostoksi. Jatkuva tiedostotyypin kääntäminen on hidasta ja turhauttavaa puuhaa.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Tietotekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s