Kolmannen runokirjan syntyhistoria

Luovuin Kolmannen runokirjan syntyhistoria –tiedoston päivittämisestä kotisivullani, koska se tuotti päänsärkyä. Se oli luotu palvelimelle pdf-muodossa, mikä edellytti tiedoston kirjoittamista tekstinkäsittelyohjelmassa, sen taittoa sivuntaitto-ohjelmassa, kääntämistä ja viimein lataamista FTP-ohjelmalla palvelimelle. Kun tämän teki melkein päivittäin, siinä meinasi tulla hulluksi. Sitä paitsi oman luomisprosessin tuominen julkisuuteen lisäsi paineita, sillä oli tunne, että joka päivä piti saada projektia eteenpäin eikä minulla ollut mitään valmista. Näin jouduin puhumaan asian sivusta saadakseni tekstiä syntymään.

Nyt tulen seuraamaan kirjoittamistani Yelling Rosan blogissa satunnaisesti ottamatta murheita, sillä en tiedä, tuleeko mainittua kirjaa koskaan julkaistua missään muodossa, digitaalisessa tai paperikansissa. Se on yksi kaukainen haave, joka edellyttää luovuutta ja mielikuvitusta. Nyt minulla ei nämä ominaisuudet ole käytössä. Elämässäni tapahtuu niin paljon muuta, että se vie huomioni pois runoilusta. Jos olen rehellinen, en ole saanut mitään aikaan vuoteen. Viime syksynä luin runoja ja kirjoitin puhtaaksi vanhoja muistiinpanoja, mutta sen jälkeen muut asiat ovat vieneet huomioni.

Näin ollen minuakin kiinnostaa tietää, tuleeko haaveesta totta ja palaan aiheeseen aina silloin tällöin, mutta en edes mahdollisesti joka viikko. Ei ole mukava lukea kerta toisensa jälkeen dataa, joka kertoo, ettei mitään ole tapahtunut.

Minulla oli kova huoli, miten pinnani riittää muuttaa Musiikkiesittely-sivun koodia kotisivullani. Ongelma ratkesi kuin itsestään, kun muistin ostaneeni vuonna 2003 Microsoft Office FrontPagen. Asensin sen koneelleni ja se toimi Vista-käyttöjärjestelmässä. Sen wysiwyg-ympäristössä yhden rivin poistaminen taulukosta kävi käden käänteessä. Koodiin ei tarvinnut kajota. Pitää laittaa mainittu ohjelma web-sivujen oletusohjelmaksi.

Tällaista tällä kertaa. Tavataan taas joku kaunis päivä. Milloin? Sitä en uskalla luvata.

Mainokset

Tietoja Yelling Rosa

I desing home pages. In my spare time I read, write, play the guitar and hike. I have published three verse books in Finnish and recorded my songs. You can listen to them on YouTube. I have translated some of my poems on Yelling Rosa's Weblog. I also like to watch movies. Olen kiinnostunut lukemisesta, kirjoittamisesta, kitaransoitosta ja luonnossa vaeltamisesta. Olen julkaissut kolme runokirjaa ja laulujani on äänitteillä. Voit lukea runojani Yelling Rosan kotisivuilta ja kuunnella laulujani YouTubessa. Olen elokuvafriikki.
Kategoria(t): Kirjallisuus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s